Notice: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' in /home/jeroejp11/domains/rannies.nl/public_html/wp-content/themes/maple/functions.php on line 73
Vakantietips: 5 tips voor Valencia • Rannie's
Lifestyle

Vakantietips: 5 tips voor Valencia

Rianne2 comments664 views

Ola, dit keer een artikel over de Spaanse stad Valencia. Valencia is de op twee na grootste stad van Spanje. Het is een stad wat alles te bieden heeft voor een stedentrip om nooit meer te vergeten.. een Mediterraans klimaat, heerlijke stranden, musea, goede restaurants, vele terrasjes en om niet te vergeten het is de stad van kunst en wetenschap.

Nadat ik maar liefst 5 dagen heb mogen genieten van deze mooie stad. Heb ik een aantal hotspots die je niet mag missen in Valencia!

1) Ciudad de las Artes y Ciencias
Wanneer je in Valencia bent, dan is een bezoek aan het Ciudad de Las Artes y Ciencas een must. De Stad van Kunst en Wetenschap is ontworpen door de Valenciaanse architect Santiago Calatrava. De bouw begon in 1989 en in 2009 was het Ciudad de las Artes y Ciencas klaar. Ons hotel was vrij dichtbij dit kunstwerk gevestigd, wat het voor ons mogelijk maakte om dit kunstwerk elke dag te bewonderen.

2) Jardín del Turia
Jardín del Turia oftwel Turia park is gelegen in een riviergebedding en is inmiddels een highlight in Valencia. Het Turia park is een ontmoetingsplaats voor veel Valencianen, er wordt veel gesport, gespeeld door kinderen, gerelaxed en je ziet veel wandelaars.
Het meest interessante deel van het park ligt in het centrum van Valencia. Ciudad de las Artes y Ciencas ligt bij het park, als je het park uitloopt kom je vanzelf bij dit kunstwerk terecht.

Tip: Wij hadden fietsen gehuurd en doordat het een lang park is, is dit zeker een aanrader. Zo zie je alle leuke plekjes en mis je niks!

3) De Mercado Central

De Mercado Central (Mercat Central) in Valencia is ook een echte aanrader waar je niet om heen kunt als je in Valencia bent. In deze overdekte centrale markthal staan 300 kleine handelaren hun waar te verkopen, je kunt hier veel groente ,vlees en fruit kopen en verder kun je er ook vele lokale specialiteiten kopen zoals sinaasappels, gamba’s en olijven. Maar ook als je niets wilt kopen is het zeker de moeite waard om even door de Mercado Central heen te lopen al is het alleen om even de ontspannen sfeer te ervaren. Deze markt is overigens niet alleen de grootste van Valencia, maar behoort ook tot één van de grootste van Europa, de oppervlakte van de markt is ongeveer 8.160 vierkante meter.

Openingstijden
De openingstijden van Mercado Central zijn van maandag t/m zaterdag van 7.30 – 15.00 uur.

4) Strand van Valencia

Als je in Valencia bent kun je heerlijk een dagje aan het strand plannen. Valencia ligt namelijk aan de kust en heeft enkele prachtige zandstranden La Malvarrossa, Las Arenas en Patacona. Wanneer je bij de haven van Valencia bent loop je zo over de boulevard langs het strand van Valencia, hier vind je tevens eens groot aanbod aan leuke restaurants waar je tapas, paella en meer typisch Spaanse gerechten kunt eten.

La Malvarossa
In het noorden van Valencia ligt het strand La Malvarossa vlakbij het dorpje Alboraya met een breedte van 135 meter en een lengte van ongeveer 1 kilometer is dit een heerlijk strand om te genieten in de Spaanse zon.

Patacona
Ben je opzoek naar een rustig strand? Dan is Patacona een ideaal strand voor jou. Op Playa de la Patacona komen veel minder toeristen dan op de andere stranden.

Las Arenas
Ten zuiden van La Malvarossa ligt Las Arenas, dit strand wordt druk bezocht omdat het vlak bij het centrum van Valencia ligt. Het strand ligt tussen Calle Acequia de la Cadena en het havendok. Hierbij heb je een boulevard met vele leuke Spaanse restaurantjes.

5) Winkelen
Valencia is een goede stad om te winkelen. Veel winkelcentra, gezellige winkelstraten, bijzondere boetiekjes en voor ieder iets!

Aqua Multiespacio
Naast de Ciudad de las Artes y las Ciencas zijn twee winkelcentra. Een daarvan is het Centro Comercial Aqua Multiespacio. Dit is een vier lagen tellend winkelcentrum met heel veel verschillende winkels.

El Saler
Aan de overkant van het winkelcentrum Aqua is een ander winkelcentrum gevestigd namelijk Centro El Saler. Dit is ook een redelijk groot winkelcentrum, wel zijn hier veel dezelfde winkels als bij Aqua.

Daarnaast liggen er genoeg winkels in het centrum van Valencia, door de drukte moet je hier vaker wel wat langer wachten. Maar dat mag de pret niet drukken, in het centrum kijk je je ogen uit! Veel leuke boetiekjes en hele mooie gebouwen.

Dit was mijn top 5 ” te doen” in Valencia! Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke bezienswaardigheden. Mocht je nog meer tips willen? kijk dan even op www.verassendvalencia.nl. Hier kun je eventueel ook fietsen huren met een Nederlandse gids!

Adiós!

 

retro
Rianne Heijnen

2 Comments

Leave a Response

%d bloggers liken dit: