Notice: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' in /home/jeroejp11/domains/rannies.nl/public_html/wp-content/themes/maple/functions.php on line 73
Vakantietips: 5 tips voor de Griekse bestemming Samos
Lifestyle

vakantietips : 5 tips voor de Griekse bestemming Samos

Rianne402 views

Het was al snel duidelijk dat we dit jaar een last-minute vakantie zouden boeken. Normaal plannen we vakanties ver van tevoren maar dit jaar was het door de drukte niet van gekomen. 3 weken voordat mijn vriend Jeroen vakantie kreeg hebben we rondgesnuffeld en het eindresultaat was het Griekse eiland Samos. Hier zouden we een dikke week gaan genieten, poh wat had ik hier zin in!

Griekenland staat bekend om de enorme gastvrijheid, rust en onvergetelijke uitzichten. Ik heb verschillende eilanden van Griekenland gezien, het land blijft me verbazen! Echt iets waar ik van kan genieten.

Samos here we come! Samos is het eiland van Pythagoras, dat we toch allemaal kennen van wiskunde op het voorgezet onderwijs? ( uh iets met driekhoeken, verbanden en lengtes van de zijdes..) Ik gooi het maar op het feit dat wiskunde nooit mijn sterkste vak is geweest.
Het eiland maakt onderdeel uit van de Egeïsche Archipel waar ook het eiland Lesbos toe wordt gerekend. Het eiland is opvallend groen en er zijn veel dennenbomen en wijngaarden. Deze wijngaarden leveren de druiven voor de zoete dessertwijn waar Samos om bekend staat. Dus zeker de moeite waard om de lokale wijn te proberen.

Samos het groene eiland van de beroemde witte dessertwijn

De reis was prima verlopen. Dankzij Jeroen, hij is van ons twee het beste in regelen en voorbereidingen treffen. Hij weet precies welke gate we moeten hebben en hoe laat we waar moeten zijn. Ik was alweer veel te snel afgeleid door de grote menigte op Schiphol. Ik keek mijn ogen uit, zoveel mensen met zoveel andere gewoontes en kledingstijlen. Zou me er dagen mee kunnen vermaken, met alleen maar mensen bestuderen. Maar goed we waren veilig en wel aangekomen en daarbij kom ik direct bij Tip 1.

Tip 1.
Ons appartementen complex heet Ino Village. Een echte aanrader! Het ligt dichtbij Samos-stad, de hoofdstad van Samos. Het appartementen complex wordt goed verzorgt, elke dag wordt je kamer verschoond en het personeel is vriendelijker dan vriendelijk. Na een lange dag aan het strand (omdat je waarschijnlijk nog niet genoegd gechillt hebt) kun je het zwembad in plonsen.
ino-village-hotel (1)

Tip 2.
Alleen maar chillen bij het strand is natuurlijk ook lekker. Maar ik ben een bezig bijtje en wil dus zoveel mogelijk van het eiland zien. Te beginnen bij de hoofdstad van Samos, ook wel Vathi genoemd. Verwacht geen H&M, ZARA of andere popiejoopie winkelketens. In Samos-stad vind je alleen maar boetiekjes en een hele mooie boulevard, waar je heerlijk kunt genieten van een ijskoffie op een van de gezellige terrasjes.

Tip 3.
De bussen op Samos zijn niet te vertrouwen, ze komen of niet opdagen of niet op de afgesproken tijd. In Nederland loopt alles op schema, op Samos is gaat dat iets anders. Alles gaat op een rustig tempo en alles komt op zijn tijd. Aan de ene kant heel relaxt, maar aan de andere kant is het dus niet handig om met de bus te gaan.
Gelukkig waren wij hiervoor gewaarschuwd en hebben daarom voor een paar dagen een auto gehuurd. En WAUW, wat heb ik daarvan genoten. Door de bergen rijden en overal kunnen stoppen om de verborgen plekjes van Samos te ontdekken. De ramen wagenwijd open en de geur van olijfbomen en Jasmijn zwieren de auto binnen.

P.s. Er zijn natuurlijk wel taxi’s die je kunt bellen, als je liever geen eigen autootje huurt.

Tip 4.
KOKKARI, een klein Grieks dorpje met allemaal leuke eettentjes. Nouwja, dat ik van eten houdt is een feit, dat ik dan ook meestal te veel bestel dan dat ik werkelijk op kan. Is nog steeds een puntje waar ik aan moet werken.
Gelukkig heeft Jeroen dat puntje al ontdekt en eet hij meestal mijn bord leeg. Vergeet niet dat het lokaal eten allemaal vers is en het zeker de moeite waard is om te proeven, ook al heb je het gerecht nog nooit gegeten.

Owja, Kokkari heeft een surfwinkel. Hier kun je surfborden, kano’s, bootjes huren, waarmee je op de zee kan dobberen.

Tip 5.
Last but not least, de stranden van Samos. Een kant van Samos heeft kiezelstrand en de andere kant zandstrand, het zandstrand Ireon ( Ligt 19 km van Samos stad ) bestaat uit de hippie stijl. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.
Bij Samos stad ligt het strand Gangou, dit is een kiezelstrand. Vergeet vooral niet je strandschoenen en je snorkel mee te nemen. Het is een kiezelstrand en daardoor is het water super helder, wanneer je naar de rotsen toe zwemt spot je zee-egels en vissen. Wij hadden het geluk om ook een zeehond te spotten, die het erg leuk vond om dichtbij de mensen te zwemmen.
IMG_5949_725

Mijn favoriete strand! Tsamadoú, in één woord WAUW. Het heldere water en de rotsachtige kustlijn vormen een ideale uitvalsbasis voor fanatieke snorkelaars. Ligbedden en een leuk tentje die het strand helemaal af maken. Meer over dit strand zeg ik niet, dat moeten jullie zelf maar ontdekken..

retro
Rianne Heijnen

Leave a Response

%d bloggers liken dit: