Notice: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' in /home/jeroejp11/domains/rannies.nl/public_html/wp-content/themes/maple/functions.php on line 73
Boek: "Voor jou" - JoJo Moyes
Lifestyle

Boek: ”Voor jou”

Rianne256 views

De rust vinden om een boek te lezen, heb ik niet snel. Maar vol goede moed besloot ik deze vakantie een boek mee te nemen. Een vriendin raadde me het boek ‘’Voor Jou’’ aan. Geluk had ik dat mijn schoonmoeder dat boek had, want erachter komen dat mijn biebpasje al verschillende jaren niet meer geldig is, is niet erg handig.

Wow dat boek heb ik in een paar dagen uitgelezen, als ik de mogelijkheid er was geweest om het in 1 keer uit te lezen dan was het me waarschijnlijk ook nog gelukt. Wat een mooi boek was dit, het verhaal was erg aangrijpend en ik betrapte mezelf erop dat ik aan het einde één traantje moest wegpinken.

‘’Voor jou’’ is een liefdesverhaal en familieroman. Louisa (26) neemt, gedwongen door familieomstandigheden, een baan aan als verzorgster van de zwaar gehandicapte Will (35). Zij is beperkt door een jeugdtrauma, hij heeft, door een ongeluk met een motor, een dwarslaesie vanaf zijn nek. Als Lou Wills plannen ontdekt, zet ze alles op alles om hem van het leven te laten genieten. Will leert haar hetzelfde door haar autonomie uit te breiden. De relatie die zich geleidelijk tussen hen ontwikkelt, wordt door de populaire Engelse schrijfster Jojo Moyes intens, ontroerend én humoristisch weergegeven. In deze meeslepende roman zijn subplots verweven als het familieleven van beide protagonisten. Karakteristiek zijn ook de typisch Engelse klassenverschillen. Het verhaal gaat over leven en dood.

“I had a hundred and seventeen days in which to convince Will Traynor that he had a reason to live.”
― Jojo Moyes, Me Before You

De verfilming van dit boek heb ik nog niet gezien. Meestal vind ik de verfilming van een boek tegenvallen, omdat mijn verbeelding andere beelden heeft. En ontdekte dat er een vervolg is op ‘’Voor jou’’ namelijk ‘’Een leven na jou’’.
Stiekem ben ik toch wel naar beide benieuwd.. Dus wie weet, raak ik dadelijk nog boekverslaafd.f045a7839f034751233c17ffe56ab9bb

Liefs,

Rianne.

retro
Rianne Heijnen

Leave a Response

%d bloggers liken dit: