Notice: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' in /home/jeroejp11/domains/rannies.nl/public_html/wp-content/themes/maple/functions.php on line 73
A little me-time ● Tips • Rannie's
Lifestyle

A little me-time ● Tips

Rianne2 comments1246 views

Me-time is zeer belangrijk! Maar wat is het? Me-time is eigenlijk gewoon tijd voor jezelf nemen. Het is heel moeilijk in te plannen omdat we vaak een druk schema hebben. Gun wat tijd voor jezelf, want je wordt er gelukkiger van. Of het nou een uurtje is of een hele dag, het zal een verschil maken. Maar hoe gun je jezelf me-time en wat kan je doen om helemaal tot rust te komen? Lees snel verder!

Uitslapen
Doordeweeks hebben de meeste van ons verplichtingen waardoor we vroeg op moeten staan. In het weekend vind ik het dan ook heerlijk om uit te slapen. Als ik dan eenmaal wakker ben stap ik ook niet meteen uit mijn bed. Vaak blijf ik dan nog een tijdje liggen, met mijn telefoon. Het is soms heerlijk om even te blijven liggen. In het weekend heb ik toch geen haast dus alles lekker z’n gangetje! Hou je van koffie of thee? Ook heerlijk om deze in bed op te drinken. ◆

Zet je telefoon uit!
Een beetje dubbel omdat ik net zei dat ik het heerlijk vind om in bed te liggen met mijn telefoon. Tijdens me-time leg ik mijn telefoon altijd weg. Het klinkt onmogelijk maar echt, het is te doen. Berichtjes kunnen wachten. Het is mogelijk dat je bang bent om belangrijke updates te missen maar het nieuws zal je echt niet missen. Als het heel belangrijk is kunnen mensen je op een andere manier bereiken. Tijdens me-time is het belangrijk dat je aan jezelf denkt en niet aan alle leuke fimpjes op Facebook.

Maak tijd vrij!
Het is belangrijk dat je er echt tijd voor maakt. Ik heb vaak genoeg gehad dat ik zei ‘vanavond even me-time‘ en dat ik dan uiteindelijk toch bezig was met iets voor school. Als je het in je agenda zet is de kans groter dat je jezelf die tijd echt gunt. Als er een belangrijke deadline aan komt kun je alsnog me-time inplannen. Het hoeft geen hele dag te zijn. Soms is een half uurtje al genoeg!

Relax
Doe iets wat je leuk vindt. Hoe kom je nou echt tot rust? De een vindt het heerlijk om te badderen of even heerlijk te sporten. Bedenk een lijstje met dingen die jij leuk vindt om te doen. Schrijven, tekenen, bloggen, zingen. Je hebt ontspanning nodig om de volgende dag weer goed te kunnen functioneren.

Verwen jezelf
Tijdens me-time mag je jezelf lekker verwennen. Eet je favoriete maaltijd en je zult merken dat je er gelukkiger van wordt. Heb je zin in sushi? Bestel het gewoon! Word je gelukkig van de zonnebank? Ga ernaartoe! Schud die schuldgevoelens van je af, jezelf verwennen kan en mag.

Wat doen jullie tijdens me-time ?

retro
Rianne Heijnen

2 Comments

Leave a Response

%d bloggers liken dit: