Food

FOOD: appelcake met walnoten

Rianne231 views

Jammie, vandaag staat er weer een lekker recept voor jullie online, namelijk appelcake met walnoten. In de vakantie heb ik extra veel tijd om lekkere recepten te maken, muziek in je oren en bakken maar!

Ingrediënten
– 1 citroen
– 4 mildzoete appels
– 3 eieren
– 180 gram suiker
– 100 gram boter ( + beetje extra om in te vetten)
– 230 gram zelfrijzend bakmeel (+ beetje extra om te bestuiven)
– 1,5 theelepel gemalen kaneel
– 8 gram vanillesuiker
– 200 ml melk
–  Bakje walnoten

Bereiding
1 – Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schil de appels, snijd deze in parten, Meng daarna de appelpartjes met het citroensap zodat de partjes niet verkleuren.

2 – Verwarm de oven voor op 180 ºC. Breek de eieren boven een kom en klop de suiker met een mixer tot de suiker is opgelost en je een luchtige crème hebt.

3 – Laat ondertussen de boter op heel laag vuur smelten, de boter mag niet heet worden. Schenk hierna de boter bij het eimengsel. Voeg het citroenrasp, bakmeel, de kaneel en vanillesuiker toe en mix dit. Daarna meng je de melk erdoor. En als laatste schep je de appels met het citroensap door het beslag.

4 – Vet de springvorm in met wat boter en bestuif de binnenkant met wat bakmeel. Schep het beslag erin. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 55 min. goudbruin en gaar. Laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Bestrooi met waltnoten en citroenrasp voor de finishing touch.

appelcake 7
appelcake5

Bon appétit!

handtekening

retro
Rianne Heijnen

Leave a Response

%d bloggers liken dit: